Plantwerp

Een nieuwe webshop waar je tropische kamerplanten en woonaccessoires kunt bestellen.

Bij Plantwerp kan je terecht voor tropische kamerplanten, maar ook voor bijpassende potten en woonaccessoires van zowel lokale ontwerpers als bekende Belgische merken.

Plantwerp outside
Plantwerp

Verzending

Op hun vorige webshop werden slechts een beperkt aantal producten verkocht, omdat er geen mogelijkheid was om meerdere verzendmethoden in te stellen. Bij Craft Commerce bestaan ​​dergelijke beperkingen niet.

Verzendmethoden

We hebben 3 verzendmethoden voorzien die voor elk product afzonderlijk kunnen worden ingesteld: pakketpost, briefpost of levering door Plantwerp. Afhankelijk van de producten in de winkelwagen wordt de bijpassende verzendmethode aan de bestelling toegevoegd. Naast deze verzendmethoden kan de klant er ook voor kiezen om de bestelling af te halen in de winkel.

Regels & voorwaarden

Indien sommige producten in de bestelling niet verzonden kunnen worden, kan de klant enkel een postcode kiezen uit een dropdown veld en worden de producten thuis bezorgd door Plantwerp. Anders kan de postcode vrij worden ingevuld, maar is het land beperkt tot BE en NL. Wanneer het totale orderbedrag niet voldoende is voor levering aan huis en niet kan worden verzonden, moet de bestelling worden opgehaald in de winkel.

Screenshot 2020 07 28 at 10 45 00

Lightspeed POS-integratie

Plantwerp gebruikt het Lightspeed Retail POS-systeem om hun producten en verkopen te beheren. We importeerden alle bestaande producten van Lightspeed naar de webshop — er hoefden dus geen producten handmatig toegevoegd te worden wat veel tijd heeft uitgespaard.

Er zijn ook een paar functionaliteiten die op de achtergrond draaien:

  • Om de voorraadniveaus van de webshop synchroon te houden met de verkopen in de fysieke winkel, worden alle voorraadniveaus automatisch elke 15 minuten gesynchroniseerd.
  • Alle nieuwe producten worden automatisch elke 24 uur geïmporteerd, maar deze import kan ook worden geactiveerd in het configuratiescherm.
  • Wanneer een nieuwe bestelling in de webshop wordt geplaatst, wordt er een nieuw sales record aangemaakt in Lightspeed
Screenshot 2020 07 28 at 10 44 32

Mollie betaalintegratie

Alle betalingen worden afgehandeld door Mollie. Craft Commerce heeft een ingebouwde extensie om de betalingsgateway met Mollie te verbinden. De klant kan al zijn transacties bekijken in het Mollie dashboard of de app en kan zijn betalingsmethoden gemakkelijk beheren en aanpassen.

Wanneer een bestelling wordt geretourneerd en een terugbetaling vereist, ontvangt de klant de terugbetaling automatisch wanneer het restitutiebedrag wordt ingevoerd in het betalingsgedeelte op de bestelpagina.

Screenshot 2020 07 28 at 13 37 27

Interesse in een webshop gebouwd met Craft Commerce?

Screenshot 2020 07 03 at 13 14 58