Wat is SEO en waarom is het belangrijk?

Zoekmachineoptimalisatie is tegenwoordig belangrijker dan ooit. We hebben de belangrijkste voordelen van het implementeren van SEO in een website samengevat.

Georgia de lotz Us Jo Nx La No unsplash

Wat is SEO?

Search engine optimization of kortweg SEO, is een proces waarmee je de positie van je website in zoekmachines kan optimaliseren. Dankzij SEO wordt de kwaliteit van de website verbeterd door deze gebruiksvriendelijker en sneller te maken.

Waarom is SEO belangrijk?

SEO marketing speelt een belangrijke rol in de hedendaagse competitieve markt. Zoekmachines helpen dagelijks miljoenen gebruikers met het vinden van antwoorden op hun vragen en oplossingen voor hun problemen.

Als je zelf een website hebt voor je bedrijf, blog of winkel, kan SEO je bedrijf doen groeien en helpen met het behalen van jouw doelen.

  • Het grootste deel zoekmachinegebruikers zullen eerder geneigd zijn om te klikken op een resultaat dat in de top 5 suggesties staat (SERPS). Om meer gebruikers op jouw website te krijgen via zoekresultaten, moet je ervoor zorgen dat jouw website in deze topresultaten staat.
  • Bij SEO gaat het niet alleen om hoog te scoren in zoekmachines, maar ook om de gebruiksvriendelijkheid van jouw website te verbeteren.
  • Gebruikers vertrouwen zoekmachines, dus door in de topresultaten van een specifieke zoekterm te verschijnen, krijgt de gebruiker ook meteen vertrouwen in jouw website.
  • SEO komt de sociale promotie van jouw website ten goede. Gebruikers die jouw website vinden op bijvoorbeeld Google, zijn meer geneigd om deze te delen op sociale media.
  • Dankzij SEO zal je beter scoren dan de concurrentie. Websites met search engine optimalisatie zullen meer bezoekers hebben en dus ook meer verkopen.

SEO is een must voor elke website

Kort samengevat is SEO de ideale manier om je website te optimaliseren zodat zoekmachines je website beter kunnen analyseren en hoger zullen plaatsen in de zoekresultaten.

Een goede SEO-aanpak zal meer bezoekers en verkopen opleveren, en jouw doelen helpen bereiken.